Het doel van het spel is simpel, zorg ervoor dat jouw trein eerder op het station aankomt dan de andere. Dit doe je door zoveel mogelijk woorden te maken aan de hand van 6 random letters. In de eerste levels heb je daar vast geen moeite mee, maar naarmate het spel vordert, gaat de andere trein sneller. Dit betekent dus dat je sneller meer punten moet scoren. Maar hoe doe je dit nu? Wij geven je 8 tips! 

1. Omgekeerde volgorde

Wanneer je een woord hebt gemaakt, probeer het dan eens in de omgekeerde volgorde. Vaak levert dit snel en gemakkelijk een aantal extra punten op. Start ook met korte woorden, omdat deze eerder omgekeerd kunnen worden. Probeer, nadat je ze hebt omgedraaid, ook eens de letters te wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld van PAS ook SPA maken.

text-express-reverse-order

2. Voor- en achtervoegsels

Veel woorden kunnen gemakkelijk verlengd worden door er iets voor of achter te voegen. Zo kun je van PAD uiteraard PADEN maken. Meestal kun je een S of EN achter een woord plaatsen, waardoor je al snel een aantal extra combinaties kunt maken.

text-express-pre-suffix

3. Start met klinkers

Vergeet woorden met klinkers niet. We maken namelijk gemakkelijker woorden die beginnen met een klinker, omdat ze gewoon simpel klinken. Vaak zien we deze over het hoofd, omdat we op zoek zijn naar woorden met meer betekenis. Onze tip: niet doen! Start gewoon met de simpele woorden.

text-express-start-with-vowels

4. Rijmende woorden

Als je start met een 3 letter woord, probeer dan te rijmen. Rijmen genereert snel veel opties, voer deze gewoon in en druk op enter. Wees er niet bang voor wanneer een combinatie niet gemaakt kan worden, ga dan gewoon door naar de volgende.

text-express-rhyming

5. Lange woorden betekent meer punten

Een woord van 6 letters levert meer op dan een woord van 3 letters. Twee keer zoveel letters betekent 4x zoveel punten. Heb je dus al een aantal snelle woorden gemaakt, probeer dan voor dat 6 letterwoord te gaan.

textexpress---points

6. Kijk naar gaten

Het overzicht van combinaties die mogelijk zijn en woorden die je al gemaakt hebt, kan jou helpen. De woorden worden namelijk van boven naar beneden op alfabet ingevuld. In onderstaande afbeelding zie je dat er een woord ontbreekt tussen AAP en BAL. Als je kijkt naar de beschikbare letters, weet je dat het woord met een A moet beginnen. De enige optie is dus ALS. Hetzelfde geldt uiteraard voor 4, 5 en zelfs 6 letterwoorden.

textexpress---alphabet

7. Bonus, bonus, bonus

Wanneer je snel een aantal woorden achter elkaar hebt gemaakt, krijg je bonussen. Scores worden dan namelijk vermenigvuldigd. Hierdoor lopen je punten snel op. Soms verschijnt er een gloeiend kooltje onder een bepaalde letter. Wanneer je een woord maakt met die letter, worden de punten verdubbeld. Bedenk dus van te voren goed welk woord je ermee maakt, want hoe langer het woord, hoe meer punten.

8. Gokken!

Als laatste redmiddel kun je nog altijd gokken. Gewoon random woorden intypen. Het draait erom dat je blijft typen en het maakt dan echt niet uit of woorden niet gemaakt kunnen worden. Hoe meer ideeën je hebt en hoe meer je blijft typen, des te groter de kans dat dit punten oplevert.

Heb je zelf ook nog tips die echt niet mogen ontbreken? Laat het ons dan weten in de reacties hier beneden!