Anders dan wij, beschikken honden over een aangeboren trui, hun vacht dus. Sommige honden zijn echter beter bestand tegen het koude weer dan andere. Het zijn vooral de kleine rassen met een dunne vacht, zoals de Chiuahua, die het niet erg leuk vinden wanneer de temperatuur daalt.

Hondenkleding komt hier goed van pas. We stellen drie mogelijke omstandigheden en oplossingen aan je voor die ervoor zorgen dat je hond het deze winter steeds heerlijk warm heeft.

Hondentrui

Terwijl jij overdag gaat werken, draait je verwarming thuis vast op een laag pitje. Leuk om wat centen te besparen, maar daar denkt je hond vast anders over. Overweeg dus even om een hondentrui aan te schaffen voor je hond.

dog-in-sweater

[Bron]

Pyjama

’s Nachts wordt het ongetwijfeld nog wat kouder. Wij halen gewoon een extra deken erbij, maar daar heeft je hond uiteraard niets aan. Een pyjama vinden ze heerlijk om het lekker warm te hebben tijdens de nacht.

dog-in-pajamas

[Bron]

Regenjas

Ook wanneer het regent moet je je hond uitlaten. Een regenjas of poncho biedt de oplossing en zorgt ervoor dat je maatje niet kleddernat wordt. Het is meteen ook een extra bescherming tegen windstoten.

dog-in-raincoat

[Bron]