Na time management en zoek-en-vind spellen, schijnt april haar licht op een prachtig en eigenaardig simulatie spel. Gebruik je strategisch inzicht en ga een enorm avontuur aan in een minuscule wereld. In Brownies draait het allemaal om het verhaal, om ontzettend schattige personages en om actie, enorme hoeveelheden actie. Voor de liefhebbers van een goed verhaal en een sterk strategie spel; mis ‘m niet!

Over Brownies

Genre: Actie/Simulatie

Een vruchteloos bezoek aan grootmoeder eindigt in een magisch en bizar avontuur. Mevrouw Stevens gaat met haar gezin op bezoek bij oma, maar in plaats van oma vinden zij een leeg huis en een pot hete thee. In afwachting tot grootmoeder weer terug komt, besluit de familie maar een kopje thee te drinken. En dan gebeurt het…

Mevrouw Stevens ontwaakt in een betoverende wereld. Alles lijkt veel groter, of ben jij nu gewoon kleiner? Wanneer je jezelf net zorgen begint te maken, komt er een vriendelijk wezentje naar mevrouw Stevens toe. Het is een Brownie! Hij helpt graag om oma te vinden, maar al gauw blijkt dit geen eenvoudige taak. Oma zou weleens veel verder weg kunnen zijn dan gedacht. Er liggen enorme uitdagingen in het verschiet en de vriendelijke Brownies kunnen je hulp zelf ook goed gebruiken. Je geweldige avontuur staat op het punt van beginnen…

brownies Level2-3

Mijn beoordeling

Naar mijn mening, draait dit spel volledig om het verhaal. Je eerste kennismaking met het spel is een introductie op het avontuur dat voor je ligt. Je ontmoet de familie, bezoekt grootmoeders huis en je ontdekt dat ze niet thuis is. En vanaf dat moment is er geen weg terug. Je bent verknocht aan het spel. Het verhaal ontwikkelt zich per level en krijgt meer diepte met iedere nieuw dialoog. Zo’n leuke ervaring!

Snel na deze introductie word je wakker in de magische wereld van de Brownies. De graphics zijn niet zozeer ontzettend geavanceerd, maar het concept maakt dit helemaal goed. Het lijkt alsof je je in een volwassen wereld bevindt, terwijl je zelf bent gekrompen tot de grootte van een insect.Erg leuk verzonnen, maar het had nog wat beter uitgewerkt kunnen worden.

In deze wereld ontmoet je de vele wezentjes die zich Brownies noemen. Ieder van deze Brownies heeft zijn eigen schattige, eigenaardige en vooral unieke persoonlijkheid. Zo schattig, dat je zou willen dat deze grappige kleine mannetjes ook daadwerkelijk bestaan! Dit alles zorgt voor een ontzettend leuke beleving van het spel, waarbij het spelelement nog niet eens aan bod is gekomen.

brownies-Map

Het verhaal groeit met ieder level en met ieder level groeit ook het spelelement. Uitdagingen worden moeilijker en je krijgt meer en meer taken voor de kiezen. Het duurt een tijdje voordat het spel echt uitdagend wordt. Na een wat langzame start, krijg je het drukker met het wegjagen van trollen, eten verzamelen, het helpen van magische wezens, het repareren van beschadigde paden en het opbouwen van huizen en werkplaatsen.

Er is veel om in de gaten te houden en om te doen en ondertussen tikt de tijd maar door. Aangezien het spelelement slechts langzaamaan moeilijker wordt, is het spel zeer geschikt voor onervaren spelers van het strategie genre. Voor meer ervaren spelers zou het fijn zijn om wat vlugger door de eerste levels te kunnen gaan om zo sneller bij de ware uitdagingen te komen.

Samenvattend concludeer ik dat Brownies je een fascinerend verhaal geeft, gevuld met vele leuke speelelementen. Nadat je een tijdje in het spel zit, zou je willen dat er nooit een einde komt aan dit verslavende avontuur. Misschien kun je de zoektocht naar oma na een tijdje beter staken om gezellig samen in de wereld van de Brownies te blijven.

brownies-Level6-2

Ben je klaar voor dit magische eigenaardige avontuur? Speel Brownies vandaag nog op Zylom!

Het oordeel:

Verhaallijn        ★★★★★ (Het avontuurlijke verhaal blijft zich ontwikkelen.)

Graphics           ★★★☆☆ (Als je ooit enorm krimpt, is dit wat je tegen komt!)

Personages       ★★★★☆ (Gek op de Brownies! Het is zonde dat ze niet echt bestaan.)

Gameplay         ★★★☆☆ (Leuker worden Strategie spellen niet!)

Sfeer                  ★★★★☆ (Het wereldje van de Brownies is ieder bezoek waard.)

Uitdagend         ★★★☆☆ (Het begint simpel, maar de uitdaging wordt steeds groter!)

Verslavend        ★★★★☆ (Je kunt niet stoppen voordat je oma hebt gevonden, toch?!)

 

Heb je het spel al gespeeld? En wat vond je ervan? Ben je even enthousiast als ik ben?

Speel Brownies zelf en deel je mening hier of op Facebook of Google+!