Kinderen lijken tegenwoordig niet meer zo vaak buiten te spelen. Toch niet zo vaak als ±40 jaar geleden. Sinds de opkomst van computers en spelconsoles spenderen kinderen hun speeltijd vooral achter schermen. Gelukkig toont onderzoek aan dat spelletjes spelen goed is, omdat het stress vermindert, hersenfuncties verhoogt en bovendien ook je sociale vaardigheden verbetert. Soms krijg je het gevoel dat de online spelletjes toch niet dezelfde ervaring bezorgen als de ouderwetse bordspellen. Daarom zetten we de populairste even op een rij.

1. Monopoly

Monopoly

Het populairste bordspel aller tijden is ongetwijfeld Monopoly. Hoe leuk het ook is om de hele nacht met je vrienden te spelen, kan dit spel ook heel wat frustraties oproepen. Zeker wanneer een andere speler op een zegetocht is en al je zuurverdiend geld int.

2. Levensweg

Levensweg

Doe levenservaring op terwijl je een eenvoudig bordspel speelt. Kies je echtgenoot en bepaal zelf hoeveel kinderen je hebt. Je hoeft alleen aan het rad van fortuin te draaien om je leven te bepalen.

3. Wie is het?

Wie is het?

Speel tegenover elkaar en achterhaal om ter snelst welk personage je tegenspeler gekozen heeft door slimme ja/nee-vragen over het uiterlijk van de verschillende personages te stellen. Voor gevorderde spelers hebben we deze leuke strategieën ;-)

4. Twister

Twister

Misschien is het bekendste spel door de jaren heen wel Twister. Alles draait rond lenigheid wanneer je je lichaam over het bord beweegt en je in stilte hoopt dat je erin slaagt om een lichaamsdeel op de juiste kleur te zetten. Zoals sommigen onder jullie vast al gemerkt hebben, heeft ouder worden ook zijn nadelen. Zeker wanneer je het tegen jouw kinderen of kleinkinderen opneemt.

5. Cluedo

Cluedo

Het beste strategie bordspel is ongetwijfeld Cluedo. Door je strategisch over het bord voort te bewegen probeer je te achterhalen wie de moord, met welk wapen en in welke kamer gepleegd heeft. Verzamel genoeg bewijsmateriaal en achterhaal als eerste wat er is gebeurd.

6. Scrabble

Scrabble

Ben jij gek op woordspelletjes? Dan ben je vast verslingerd aan Scrabble! In dit spel draait alles rond punten verdienen door de beste woorden te vormen. Opgepast: sommige mensen durven wel eens woorden uit te vinden. Wees dus voorbereid en breng je woordenboek mee.