We kennen allemaal de standaardtips om fit te blijven: een gezond dieet en regelmatig sporten. Maar we hebben nieuws voor de mensen die deze tips niet zo precies volgen: je brein trainen door Sudoku te spelen, helpt je afvallen (het gezonde dieet laten we aan jou over).

Wanneer we nadenken, hebben onze neuronen brandstof nodig. Terwijl je geniet van het oplossen van puzzels zoals Sudoku of kruiswoordpuzzels, verbrandt je brein ongeveer 1 calorie per minuut. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar naast het verbranden van calorieën, wordt tijdens het spelen van deze spelletjes ook je brein gestimuleerd waardoor je geest actief en gezond blijft.
We hebben speciaal voor jou enkele spellen geselecteerd die je geest gezond houden, veel plezier!

Sudoku

Sudoku! Een eenvoudig en verslavend logicaspel. Ontcijfer het mysterie van het rooster met behulp van logica en geduld. Er is maar één regel: vul de vakjes in zodat elke rij, kolom en 3×3 rooster de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer bevat. Tijd om je hoofd te gebruiken!

Tekst Express 2
Een klassieke woordspel. Rangschik de letters om zo veel mogelijk woorden te vormen voordat de tijd om is. Een uitgebreide woordenschat komt in dit spel goed van pas, maar ook snelheid en vastberadenheid zijn cruciaal.

Mahjong Fortuna
Maak het bord leeg door stenen te zoeken met identieke afbeeldingen. Hoe sneller je het bord leegmaakt, hoe hoger je score!