Heel lang werd het spelen van computerspellen als iets typisch mannelijks beschouwd. Spellen werden nu eenmaal vaak geassocieerd met mannen, maar wat zijn de tijden veranderd!

Vrouwen, vrouwen en nog meer vrouwen

Vrouwen verschijnen niet alleen meer in spellen, maar spelen ook vaker de hoofdrol. Welke echte gamer kent nou niet Lara Croft (Tomb Raider), Jill Valentine (Resident Evil) of Samus Aran (Metroid series)? Vrouwen verschijnen niet alleen vaker en langer op het scherm, maar ook het aantal toegewijde en uitstekende vrouwelijke gamers groeit elke dag.

Meerderheid

Wanneer we zeggen dat het aantal vrouwelijke gamers ‘elke dag groeit’, overdrijven we zeker niet. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld zijn maar liefst 52% van de spelers vrouwen. Dezelfde trend zien we in Latijns-Amerika, waar bijvoorbeeld in Brazilië 52,6% van de spelers vrouwelijk is. De Verenigde Staten volgt iets op afstand met zo’n 47%.

Experts

In de groeiende wereld van professioneel gamen helpen steeds meer getalenteerde vrouwen alle gekende vooroordelen uit de wereld. Zo is er Cristina Santos, een Braziliaanse die in de wereldtop terechtkwam van “Super Street Fighter IV”  en Geovana “Revy” Moda, de eerste vrouw van het land die een professionele speler werd van “League of Legends”. We zouden er nog veel meer kunnen opsommen, maar dit is al een mooi bewijs van de nieuwe gendergelijkheid in de gamewereld. En ja, er zal rekening moeten worden gehouden met de vrouwen!