Heb je zin in wat interessante filmpjes? Dierenfilmpjes zijn mijn favoriet, omdat je nooit weet wat je kunt verwachten. Dieren zijn onvoorspelbaar en zo worden sommige van hen sterren door video’s op websites als YouTube. Vind je het kijken van dierenfilmpjes net zo leuk als ik? Dan ga je de onderstaande video’s geweldig vinden!

Een hond en een man met Alzheimer

Dit dierenfilmpje oogt misschien niet zo speciaal, maar het tegendeel blijkt waar te zijn als je de context weet. De man in de stoel is Charles Sasser, een oorlogsveteraan die lijdt aan Alzheimer en als gevolg daarvan bijna niet meer kan praten. Op een dag merkte zijn dochter Lisa een speciale band tussen haar vader en haar hond Roscoe. Haar vader reageerde op de hond en na een tijdje sprak hij er zelfs tegen.

Door het delen van dit speciale ‘gesprek’ tussen Charles en Roscoe, wil Lisa mensen er op wijzen dat ze deze speciale momenten moeten koesteren en hoe waardevol gesprekken met ouders kunnen zijn. “Als je ouders nog steeds tegen je kunnen praten, luister dan. Je weet nooit wanneer het de laatste keer is”, verklaart ze.

Dit is voor mij één van de meest hartverwarmende dierenfilmpjes die ik gezien heb de afgelopen maanden. Wat is jouw mening over deze video?

https://www.youtube.com/watch?v=PIA6MMOKz24

Purin, de keepende Beagle

Ik ben een groot voetbalfan, maar ik heb nog nooit een soortgelijk filmpje gezien. Ik wil je graag voorstellen aan Purin, een Beagle die keepen wel heel bijzonder maakt! Iedere keer als iemand een bal naar haar toe gooit, weet ze deze op miraculeuze wijze te vangen met haar voorpoten. Ik heb al veel goede keepers gezien, maar Purin verslaat ze allemaal. Ze is snel, flexibel en slim!

Vooral Purin’s reactie op 00:16 vond ik geniaal. Ze is niet in staat om de bal vast te houden en dus klemt ze hem tussen haar tanden. Dat laat nog maar eens zien hoe vastberaden ze is om de bal tegen te houden en hoe slim ze is. Stel jezelf voor dat een echte keeper dat zou doen! Heb je zoiets al ooit gezien in dierenfilmpjes?

Ik krijg maar geen genoeg van deze dierenfilmpjes, dus als je nog leuke kent, deel ze dan alsjeblieft met ons op Facebook of Google+. Misschien heb je zelfs een filmpje van je eigen hond die een trucje kan dat je graag met ons wilt delen. Dat zou helemaal geweldig zijn!

Wil je meer dierenfilmpjes bekijken? We gaan er meer posten op onze blog, dus blijf ons volgen!