Wist je dat de Super Mario spellen in het Guinness Book of Records staan als de meest succesvolle spelfranchise aller tijden?

Een ander leuk weetje is dat Mario oorspronkelijk bekend stond als Jumpman. Toen het Amerikaanse kantoor van Nintendo een nieuwe naam trachtte te verzinnen voor de Amerikaanse release van het spel, werden ze onderbroken door hun huisbaas Mario Segale, naar wie het personage werd vernoemd.

Mario is ook een succes in andere soorten media. Het themalied, beter bekend als “Ground Theme”, is een van de herkenbaarste speldeuntjes die ooit werd opgenomen. Het lied bleef maar liefst 125 weken in de lijst van Billboard staan.

Het personage is zo populair dat in 1993 Hollywood de film Super Mario Bros, met Bob Hoskins en Dennis Hopper in de hoofdrollen, uitbracht in een eerste poging om videospellen op het witte doek te brengen.