Videospelletjes werden lang beschouwd als een gevaar voor de gezondheid van kinderen en volwassenen. Dankzij de vooruitgang in de geneeskunde en wetenschap werd echter bewezen dat videospellen handige tools kunnen zijn bij de ontwikkeling van het kind.

Wanneer je het juiste evenwicht bereikt, heeft deze vorm van entertainment niet alleen voordelen op cognitief vlak maar ook de motorische vaardigheden zouden er baat bij hebben. Graag zetten we even de grootste voordelen van spellen voor de ontwikkeling van het kind op een rij:

stickylinky_630x260
Logisch redeneren
Zoals je weet, vereisen de meeste spellen logica en kennis van oorzaak-gevolgrelaties. Kinderen die spellen spelen, lijken het beter te doen op beide vlakken doordat spellen een goede mentale oefening vormen.

turbo-bugs-2_630x260

Frustratietolerantie
Verliezen hoort bij spellen spelen. Kinderen kunnen een betere tolerantie voor frustratie ontwikkelen en gemotiveerder zijn om iets opnieuw te proberen wanneer ze dit vroegtijdig inzien.

Redeneervermogen
Multitasken is iets dat haast in alle spellen aanwezig is. Snel nadenken en handelen is daardoor essentieel. Spellen vormen een uitstekende oefening om dit te trainen voor zowel jong als oud, maar vooral voor kinderen waarvan de hersenen zich nog ontwikkelen.

Aandachtsvermogen
In spellen kan het verschil tussen winnen en verliezen te wijten zijn aan een gebrek aan concentratie. Om de vele uitdagingen in een spel te boven te komen, is het noodzakelijk om altijd alert te blijven. Kinderen die spellen spelen, lijken meer aandacht te besteden aan hun omgeving.

yummy-dreams-jelly-rainbow_630x260
Lichaamsbeweging
Dat had je niet verwacht, hé? Lichaamsbeweging, essentieel voor een goede gezondheid, is nou niet iets wat je meteen in verband zou brengen met het spelen van spellen. Maar dankzij de ontwikkeling in bewegingssensors is het mogelijk om verschillende sporten voor je console uit te oefenen!

Toch heerlijk dat de favoriete vrijetijdsbesteding van kinderen hen kan helpen om gezonder te worden?

Ben je op zoek naar te gekke spellen voor je kind(eren)? Ze zullen dol zijn op onderstaande spellen!

Sticky Linky 

Yummy Dreams – Jelly Rainbow

Turbo Bugs 2

Charm Tale 2 – Mermaid Lagoon